Bursa Uludağ Günübirlik Piknik ve Kamp Alanları


Uludağ Sarıalan Kamp alanı;

Bursa Merkeze uzaklığı 22 km olan Uludağ Milli Parkını Karabelen Giriş Kapısına 3 km' lik karayolu ile Kirazlıyayla' ya, daha sonra 10 km' lik karayolu ile Sarıalan' a ve 11 kilometrelik karayolu ile Oteller Bölgesine, Oteller Bölgesinden ise 2 kilometrelik karayolu yolculuğu ile Çobankaya' ya varılabilmektedir. Alternatif olarak; Bursa merkezden Uludağ Milli Parkı Sarıalan Kamp ve günübirlik kullanım alanına (1635m) 20 dakikalık teleferik yolculuğu ile de gidebilirsiniz. Sarıalan kamp ve günübirlik kullanım alanları yaz aylarında ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Sarıalan Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanında 12 adet kır evi mevcut olup, 300 çadırlık kamp alanı , karavan ve motokaravan yeri , kamp barakaları ve bungalov ortak kullanıma ait duş ve tuvalet imkanları bulunmaktadır. Bunun dışında, hediyelik satış dükkanları,büfeler ve kır gazinoları, kendin pişir-kendin ye restoranları, sağlıklı yaşam parkurları, oyun ve spor alanları, çeşmeler ve cami bulunmaktadır. Bunun haricinde Kirazlıyayla ve Karabelen Günübirlik Kullanım Alanlarında günübirlik kamp faaliyetler yapılabilme imkanı sunmaktadır.

Uludağ Çobankaya Kamp Alanı

Doğal güzellikleri ile insanı kendine çeken kamp 1700 m. Yüksekliğinde ve Bursa merkeze 26 km uzaklıkta Çobanka' ya mevkisinde bulunmaktadır. Uludağ ,Milli Parklar Müdürlüğü’ne aittir. Toplamda  Ayrıca Çobankaya' ya Otel’ ler bölgesinden geçen karayolu veya Sarıalan' dan başlayan yürüyüş parkurundan ulaşılır. Yaz sezonu hizmet veren kamp çadır ve karavan ile konaklama imkanı sağlamaktadır. 

Yazın açık olan ve Çobankaya’ da hizmet veren Kızılay aile kampında Uludağ Milli Parkı Müdürlüğü’ne ait çadır kampı alanları ve bungolovlar bulunmaktadır. Ayrıca toplamda 150 çadır ve 1000 kişi/gün kapasiteli Çobanka' ya kamp alanı Kızılay kampında 1 adet kır gazinosu ve satış büfesi, Uludağ Milli Park Müdürlüğü’ne ait 1 adet çalışan pansiyonu ve camii hizmetleri mevcuttur. Kızılay aile kampında 3 öğün yemek servisi yapılmaktadır. Kızılay'a ait Kampta 2 veya 3 kişilik barakalarda kalma imkanı mevcuttur. Tesis alanı içerisinde ortak kullanıma açık 1 adet duş ve 6 tuvalet hizmeti bulunan kampta, tarihi çam ağaçları altında dinlenme alanları mevcuttur. Kamp farklı gezi programlarına sahip olup ziyaretçilerine eşsiz doğal güzelliklerinin tadını sonuna kadar yaşama imkanı sağlamaktadır. Gece ateş başı etkinlikleri düzenlenmekte. Ayrıca Çobankaya mevkisi Sarıalan’ dan başlayan yürüyüş parkurunun sonunda bölgeye ismini veren Çobankaya’ yı görmek mümkündür. Yapılabilecek diğer aktiviteler arasında derede ve akarsularda yüzme, göller bölgesine ve zirveye çıkma fırsatının yanı sıra Çobankaya’ dan başlayarak Bakacak,Softaboğan Şelalesi, Oteller Bölgesi, Zeyniler Köyü, Fidyekızık ve Hamamlıkızık bölgelerine ulaşan patikalarda yürüyüş imkanı bulunmaktadır. Çocukların eğlenmesi için sportif faaliyetler mevcuttur. 6 yaşa kadar çocuklar ücretsiz, 12 yaşa kadar gençlere yüzde 50 indirim uygulanıyor. 

Uludağ Softaboğan Deresi: 

Oteller-Bakacak yolunun sağında, Çobankaya Kızılay kampının karşısında yer alan Softa boğan deresi günü birlik kullanım amacıyla tercih edilir.
 
Uludağ Misi Köyü ve kamp alanı;

Bursa il merkezine 12 km uzaklıkta bulunan köy Bursa'nın ilk yerleşim alanlarından biri olan Misi Köyü, turistler tarafından yoğun ilgi gören eski evleri, tarihi kalıntılarıyla büyük ilgi görmektedir. Nilüfer ilçesine bağlı olan köy 2000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bilinen en eski adının Mysia olan köy hem doğasıyla hem de tarihi değerleriyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Özellikle asma yaprağı ve pekmeziyle ünlüdür. Köy Hristiyanlar için de önemli bir yere sahiptir. Köydeki bir manastır kalıntısının civarında İncil'in bir nüshasının gömülü olduğuna inanılmaktadır. Köy sadece tarihi ve doğal güzellikleri ile değil aynı zamanda kamp ve mesire alanları ile de gözde dinlenme alanları arasında yer almaktadır. Misi Kamp Karavan Tesisi, normal günlerde 46 araç, sıkışık günlerde ise 85-90 araç kapasitesine çıkabilen alanda konaklama imkanına sahip. Çimli çadırlı konaklama alanı 30- 40 çadırlı kurulabilecek kapasiteye sahiptir. Misi kamp ve karavan tesislerinde: tuvaletler, duşlar, lavabolar. Soğuk su, sıcak su, mutfak ( Çadır ve karavan alanlarında ayrı ayrı), araç atık boşaltma, çamaşır yıkama ile kaset boşaltma üniteleri, musluk, elektrik panosu ve elektrik sayacı mevcuttur.  Sosyal tesis 'de her alan yeşil bitkiler ile birbirinden ayrılmıştır. Tesisin çevresi tel çitler ile koruma altına alınmıştır. Ayrıca acil durumlar için bir acil durum kapısı bulunmaktadır. Kamp yıldırım düşme tehlikesine karşı paratonerler ile koruma altına alınmıştır.

Uludağ Kocayayla ;

Bursa il merkezine 73 km uzaklığında bulunan Kocayayla ve Keles ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Uludağ bölgesinde bulunan ve Bursa Uludağ’ ın en ünlü piknik ve mesire alanları arasında yer almaktadır. biridir. Kocayayla Osmanlının kuruluş dönemlerinde itibaren Yörük aşiretleri tarafından yaylak olarak kullanılmış, anlatılanlara göre Orhan Gazi ile Nilüfer Hatun'un düğünleri de bu yaylada yapılmıştır. 40 hektar büyüklüğüyle Türkiye' nin en büyük yaylası unvanına sahip ve etrafı karaçam ağaçlarıyla örtülü olan yayla içinde yer yer çam, meşe, gürgen, alıç, kavak ve erik ağaçlarını da barındırmaktadır. Yüksekliği deniz seviyesinden 1200 metre olan yayla; temiz hava ve bol oksijeni ile verem, kalp, astım, akciğer, anemi ve türevi hastalıklara şifa olmaktadır. Yayla; çadır turizmi, kampçılık, trekking ve doğa sporlarının yapılabileceği ideal bir mekandır. Ayrıca bölgede spor alanları, masa-bank, ocak, restaurant, kır kahvesi, büfe, mescit, oyun parkı ve tuvalet imkanları mevcut olup, gelen misafirlerin tüm ihtiyacını karşılayabilecek altyapıya sahiptir. Her sene Haziran ayında ‘‘Geleneksel Keles Kocayayla Şöleni’’ yapılmaktadır. 

Uludağ Kirazlıyayla;

Bursa il merkezine 25 kilometre uzaklıktaki bulunan Uludağ Kirazlıyayla oteller bölgesine ulaşımda geçiş noktasındadır. 2000 kişi/gün kapasiteli Uludağ Kirazlıyayla’ da şuan kullanıma açık olmayan bir otel, kamuya ait bir misafirhane, et-mangal lokantası, 1 adet satış büfesi ve Milli Park Müdürlüğünün hizmet binaları , çocuk oyun ve spor alanları , çeşme ve tuvalet imkanları mevcuttur. Bahar aylarında su ile kaplı olan Gölcük mevkisine 800 metrelik bir yürüyüş ile ulaşabilme imkanı sağlamaktadır.

Uludağ Karabelen : 

Uludağ Milli Park sınırının başladığı ve giriş gişelerinin bulunduğu günübirlik piknik kullanım alanı 1500 kişi kapasitesindedir. 2 adet tuvalet ile çeşmeler bulunur. Gişelerin yüz metre altından sola dönen yol sizi Soğukpınar bucağına götürür. Kirazlıyayla’ya orman içi patikadan yürüyüş yapılabilir.

Uludağ Gölcük: 

Yüksekliği 1450 metredir. Ayrıca Kirazlıyayla 'nın güney yönünde bulunan Uludağ Gölcük yaz aylarında yoğun olarak dağcı ve izciler tarafından kamp yapmak için tercih edilir. 

Uludağ Yılanlıkaya: 

Karabeleni geçtikten sonra sağı tarafınızda görebileceğiniz bir düzlük ve seri haldeki kayalıklardan oluşmaktadır. Günübirlik kullanıma ve yaz mevsiminde çadırlı konaklamaya elverişli olan Uludağ Yılanlıkaya 100 çadır kapasitelidir.

Uludağ Hamuralanı: 

İzci ve dağcılar tarafından kamp alanı olarak kullanılan Uludağ Hamuralanı 1550 metre yüksekliğinde kapalı bir alandır.

Uludağ Devetaşı: 

Günübirlik kullan imkanı sağlayan gezi ve park alanıdır.
 
Alaçam Şelalesi

Alaçam, Uludağ'ın güney yamacında bulunur. Kestel ilçesinden ortalama 10 km uzaklıktadır. Alaçam eski bir gürcü köyüdür ve yaz aylarında piknikçilerin ve kampçıların akınına uğramaktadır. Hem köyün güneyinde bulunan yaylası hemde Uludağ'dan inen suların aktığı şelalesi en popüler bölgesidir. Acıktığınızda ise köyde bulunan alabalık restoran da müthiş alabalığın tadabilirsiniz. Bahar aylarına gelindiğinde ise Uludağ'da kar sularının erimesiyle su seviyesi artan Alaçam şelalesi yaklaşık 10 metre yüksekten düşer.

Keles Baraklı Göleti

Baraklı Köyü Bursa şehir merkezine 50 km uzaklıktadır ve Keles ilçesine bağlıdır. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler, Misi ve Doğancı Köylerini geçtikten sonra Doğancı Barajı yönünde, Keles'e doğru devam etmeliler. Çaybaşı Köyü içinden geçtikten sonra ise Baraklı Köyüne varılır. Gölet ve köy arasındaki mesafe yaklaşık olarak 8 km. civarındadır. Gölete giden yol çiçek bahçeleri arasından geçmek oldukça keyiflidir. Bu gölet köyün sulama ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştır fakat çam ormanı ve çilek bahçeleriyle çevrili bu alan çadırlı kamp ve olta balıkçılığı faaliyetleri içinde tercih edilir.
 
Keles Gököz Göleti ve Maremşah Yaylası

Gököz Göleti Gököz Köyü’nde yer alır ve bu köy Keles ilçesine bağlıdır. Bursa şehir merkezinden yaklaşık 57 km uzaklıkta bulunur. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler Bursa’dan Keles yönüne gitmeliler, Keles’e vardıktan sonra ise 4 km lik bir yol kalır. Gölet ve yaylaya ulaşmak için ise iki yol vardır. Gököz Köyü’ne uğramadan gidilecek bir yol daha vardır. Gököz Köyü sapağını 1.7 km geçtikten sonra Delice Köy ayrımından sağa dönülür,4 km sonra ise gölete ulaşılır. Gököz Göleti’nin de bulunduğu alan Maremşah Yaylası olarak adlandırılır. Olta balıkçılığı ve doğa fotoğrafçılığı bu bölgede yapılan aktivitelerdendir. Ayrıca bu geniş alanda piknik ve çocuk parklarıda bulunur. Maremşah Yaylası’nda ise oldukça eğlenceli geçen köy şenlikleri yapılır.

Bağlı Yaylası

Bağlı Yaylası Uludağ ’ın arka tarafında Soğukpınar yolu üzerinde bulunur. Özellikle yaz aylarında Bursa’da yaşayanların yoğun olarak tercih ettikleri bir bölgedir. Geniş bir alandır ve genellikle piknik yapmak için kullanılır. Özel araçlarıyla bu bölgeye varmak isteyenler, öncelikle Uludağ Milli Park ’ına gitmeliler, yaylayla milli parkın arası yaklaşık 6 km dir. Yaylanın Bağlı Köyü’ne uzaklığı yaklaşık 2 km, Soğukpınar ’a uzaklığı ise yaklaşık 6 km dir. Bu bölgeye ulaşmak için ikinci bir yol daha vardır. Bu yol Keles üzerinden geçer. Bursa-Keles yolunun 35. Kilometresinden sonra Soğukpınar ’a dönen yol kullanılabilir.

Bursa Uludağ Günübirlik Piknik ve Kamp Alanları - Türkiye'nin En Gözde Kayak Merkezi Bursa Uludağ Hakkında Herşey
Bursa Uludağ Günübirlik Piknik ve Kamp Alanları ; Karabelen, Yılanlıkaya, Hamuralanı, Devetaşı, Kirazlıyayla, Kocayayla, Misi Köyü, Softaboğan, Çobankaya, Sarıalan, Alaçam şelalesi, Keles Baraklı ve Gököz, Maremşah Yaylası, Gölcük, Bağlı Yaylası
uludağ,bursa,kamp alanları,Karabelen,Yılanlıkaya,Hamuralanı,Devetaşı,Kirazlıyayla,Kocayayla,Misi Köyü,Softaboğan,Çobankaya,Sarıalan,alaçam şelalesi,Keles Baraklı Göleti,Gököz Göleti,Maremşah Yaylası,piknik,günübirlik,bağlı yayla